Горлов И.Ф.
https://doi.org/10.31208/2618-7353-2021-16-94-99
АННОТАЦИЯ
В рецензии дана характеристика содержания монографии «История мясной промышленности России» А.Б. Лисицына. Показана новизна подхода автора к проблемам происхождения продуктивных животных, становления и развития отечественной отрасли животноводства и мясной индустрии России, роли выдающихся ученых в развитии теории и практики разведения, кормления и содержания сельскохозяйственных животных, научного обеспечения принципов и методов производства продукции животноводства, зарождения и развития мясоперерабатывающей промышленности.
ABSTRACT
The review describes the content of the monograph “History of Meat Industry of Russia” by A.B. Lisitsyn. The novelty of the author's approach to the problems of the origin of productive animals, the formation and development of the domestic livestock industry and the meat industry in Russia, the role of prominent scientists in the development of the theory and practice of breeding, feeding and keeping farm animals, scientific support of the principles and methods of production of livestock products, the emergence and development of the meat-processing industry are shown.
АВТОРЫ / AUTHORS
И. Ф. Горлов
About the Authors
I. F. Gorlov
Volga Region Research Institute of Manufacture and Processing of Meat-and-Milk Production
6, Rokossovsky st., Volgograd, 400131, Russian Federation
Ivan F. Gorlov, Dr Agricultural Sci., Professor, Academicianr of RAS, Scientific Supervisor
E-mail: niimmp@mail.ru; tel.: +7 (8442) 39-10-48
Рецензия представлена на книгу: История мясной промышленности России: в 2 томах / под общей редакцией А.Б. Лисицына. Москва: ФНЦ пищевых систем, 2021.
The review is presented on the book: History of Meat Industry of Russia: in 2 volumes / edited by A.B. Lisitsyn. Moscow: Federal Research Center of Food Systems, 2021.
Ключевые слова:
мясная промышленность, происхождение, сельскохозяйственные животные, животноводческая продукция
Key words:
meat industry, origin, farm animals, livestock products
Для цитирования:
Горлов И.Ф. Рецензия на монографию Лисицына А.Б. «История мясной промышленности России» // Аграрно-пищевые инновации. 2021. Т. 16, № 4. С. 94-99. https://doi.org/10.31208/2618-7353-2021-16-94-99
For citation:
Gorlov I.F. Review for monograph by A.B. Lisitsyn "History of Meat Industry of Russia". Agrarian-and-food innovations. 2021;16(4):94-99. (In Russ.). https://doi.org/10.31208/2618-7353-2021-16-94-99
|